loader

Het festival in één oogopslag? Kijk dan even hier. Je krijgt een korte introductie van alle thema’s. Lekker overzichtelijk op een rijtje. Zo weet je precies wat je dit jaar kunt verwachten, in 4 categoriën: denken, doen, voelen en ervaren.

Voor alle deelnemers die activiteiten willen aanbieden: laat je inspireren om iets te bedenken wat bijdraagt aan deze thema’s. Mocht dit niet het geval zijn dan is daar natuurlijk ook ruimte voor, alles wat leuk is, is nou eenmaal leuk!

THEMAPLAATJE-2016_DEFDENKEN

Palace of Wisdom
Hier mogen brein en geest aan het werk. WAT wil je in de wereld zetten, HOE regel je dat, WAAR moeten er nog slimme dingen worden uitgedacht? Deel je eigen kennis of tank je vol met die van anderen. Leg de kiem voor een nieuwe theorie en bedenk samen hoe we onze wereld vorm gaan geven – alles wat je nodig hebt voor de nieuwe maatschappij vind je in de Palace of Wisdom.

Labsessies
Een van de drijvende krachten achter het festival. Hier kunnen we laten zien wat we waard zijn: veel. Met de combinatie van onze unieke geesten verzinnen we unieke ideeën waar de vraagstellers zelf nooit opgekomen zouden zijn. Megawaanzinnige oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. In ruil voor onze denkkracht betalen zij mee aan de kosten voor het festival; en jij krijgt de kans om ze verder te denken. Eh, te helpen.

Medialab
Een filmpje, podcast, blog of vlog in elkaar zetten? Kom naar het Medialab om het PBF op alle mogelijke manieren vast te leggen. Deel je eigen ervaring of help mee – ook als je nog niet precies weet hoe het moet. In het Medialab steken we de koppen bij elkaar om onze festivalmagie over te brengen aan de echte wereld.

DOEN

Up To Us
Al die prachtige ideeën, maar wat ga je ermee DOEN? De eerste stap is vaak het moeilijkst. Of de tweede. In ieder geval: wij helpen je om nieuwe filosofieën en wereldverbeterende denkbeelden om te zetten naar praktische stappen.

Niet alleen voor de wereld, maar ook voor jezelf. Dus: heb je een durftevragen-vel vol gele plakkers, maar geen idee waar te beginnen? Of zie je op tegen die ene email die je al weken moet sturen? Of wil je een bedrijf starten maar weet je niet welke stappen je moet zetten om dat echt in de wereld te zetten? Of nog iets heel anders?

Op deze plek helpen amateurs en experts je verder om de praktijk aan de theorie te plakken. Durf te DOEN!

Play
Ontmoet nieuwe mensen tijdens het touwtjespringen, kietelen en uithalen van fratsen. Verzin een nieuw spel of laat je wegblazen door iets dat je nog nooit hebt gedaan. Dance behind people and smile. Omdat het leven leuk is of omdat het leuker moet worden. Alles voor Homo Ludens: de spelende mens.

Welcome to the Future / Maakplek
Nieuwe technologie is minder moeilijk dan je denkt. We gaan non-stop aan de slag om dingen te maken. plakken, lijmen, tekenen, solderen, lasersnijden, 3D printen, you name it. Hier mag je los met hout, elektriciteit, draadjes en besturingspanelen. Wil je een houten stoel maken of je quantified data omvormen tot een kekke lampenkap? Bedenk en maak idiote oplossingen voor dagelijkse problemen. Geef je wildste fantasieen en de techniek de ruimte.

VOELEN

Tribe of Passion
Hier vind je alles op het gebied van spiritualiteit, passie, liefde en lichamelijkheid. Een meditatie, massageworkshop of tai chi-sessie: hier krijgen mind, body and soul wat ze nodig hebben. In alle niet-zweverige zweverigheid die jij eraan wilt geven.

Grand café
Niet moeten maar ontmoeten. In deze gezellige huiskamer komen we bij elkaar en kom je mensen tegen die je anders nooit zou spreken. Het kloppend hart van het festival, waar je bier drinkt met een nerd of een koekje eet met een danseres. Muziekje erbij, voeten op de tafel: hier ben je thuis.

Vuurrr!
De mooiste gesprekken ontstaan bij het kampvuur. Leun achterover. Biertje in je hand (of een kopje thee), handje nootjes erbij – filosoferen maar. Ook ‘s ochtends is dit de plek om even wakker te worden en je ontbijtje naar binnen te hakken. Hoppa. Mooi gesprekje tussen de bedrijven door of gewoon genieten van de zon; this is the good life!

ERVAREN

Kunst: I Sea you in the Forest
Op het Permanent Beta festival wordt een kunstinstallatie gebouwd. De installatie heeft dit jaar als thema de plasticsoep in de zee. “Ja, maar plastic hoort toch niet thuis in het bos?” is de veel gehoorde opmerking. “Nee, dat klopt, maar plastic hoort ook niet in de zee” en daar gaat dit nu juist over. Ben je ook van plan om naar het Permanent Beta festival te gaan? We kunnen best meer mensen gebruiken die mee willen bouwen of ideeën hebben!

Open bios
Open Source Bioscoop. Laat je inspireren door een Ted Talk of deel die geweldige documentaire met anderen. Kort & Prikkelend: een geniaal videofragment of een filmisch kunstproject, dat is de open bios. Voor jou, door jou. Wie maakt de popcorn?

Food Heaven
Food, food, food. Wat zou het leven zijn zonder eten? This is where the magic happens: van een paar loslopende uien en een verdwaald pak rijst bereiden onze koks de maaltijd van je leven. Drie keer per dag, iedere dag opnieuw. En jij bent deel van de magie. Geef les of leer zelf de fijne kneepjes van het snijden, hakken, roeren. Verzin een heel nieuw gerecht. Hier verenigen we het heerlijke met het noodzakelijke. Ja, jij ook.

Wellness
Aaaahhhh, even ontspannen. Lekker dobberen in de hottub, je schouders laten loswerken op de massagestoel of keihard zweten in de mobiele sauna. Enjoy life like you’re supposed to. Yes baby!