loader

Wat regelt de PBF crew allemaal?

Festivaltenten, eten, drinken, verkoeling en verwarming. Als je een kaartje hebt gekocht, zijn alle basisvoorwaarden goed geregeld. Het belangrijkste – warmte, droogte en eten en drinken – heeft altijd onze hoogste prioriteit. Dus als het regent, zijn er genoeg grote tenten om gezellig samen droog in te blijven. Als het koud is hebben we bakken vol brandhout, zodat we desnoods 24/7 een kampvuur kunnen laten branden. En aangezien we een paar dagen actief buiten zijn, zorgen wij ook voor lekker, gezond en genoeg eten en drinken, zodat je vol energie het weekend doorkomt. Oh ja, en mocht er een onverwachte nazomerse hittegolf zijn dan zorgen we ook voor familieverpakkingen zonnebrand om te zorgen dat we niet transformeren naar krabben en kreeften (en op het terrein is een supermooi meertje waar lekker in gezwommen kan worden).

Wat kan ik verwachten van het kampeerterrein?

Er zijn verschillende kampeerveldjes waar je je tent of caravan neer kunt zetten. Je kunt ook in een van de tipi’s slapen, knus en gezellig met andere mensen. Daar word je wel rond half 11 ’s ochtends uit je bed getrommeld, omdat om 11 uur de eerste workshops beginnen. Maar ja, een gratis wekservice included! Wie wil dat nou niet? (Het is trouwens een aanrader om ’s ochtends vroeg als veel mensen nog slapen even je hoofd te steken in zo’n tipi. Erg vertederend al die slapende hoopjes mens).

Is er Eerste Hulp Bij Ongelukken?

Een goedgevulde EHBO koffer is altijd aanwezig. We brengen de deelnemers met een EHBO diploma in kaart, zodat we in noodgevallen altijd iemand kunnen optrommelen die eerste hulp kan verlenen. Het telefoonnummer van de plaatselijke dokter is ook aanwezig.

Zijn er douches, toiletten… en een hottub?

Het festival vindt plaats op het natuurkampeerterrein Uteringskamp van Staatsbosbeheer. Dit betekent dat er genoeg douches en wc’s zijn. Grootverpakkingen wc-papier zijn aanwezig, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Mocht je naast een lekkere warme douche nog meer behoefte hebben aan ontspanning, dan kan je ook in een hottub plonzen en heerlijk ontspannen in de sauna pipo wagen.

Zijn er ook hotels en Bed & Breakfasts in de buurt?

Mocht je een hekel hebben aan kamperen dan kun je ook een hotelletje of huisje in de buurt boeken. Bijvoorbeeld bij hotel Bieze in Borger. Alles daar al volgeboekt? Of toch liever zelf een hotelkeuze maken? Via deze link krijg je direct een aantal hotels te zien in de omgeving van het festival. Overigens hebben bijna alle mensen die vorig jaar niet op het terrein sliepen besloten dat dit jaar wel te doen. Op die manier beleef je het festival gevoel nog beter!

Hoe werkt het kopen van een kaartje?

Alle deelnemers betalen een bijdrage voor de vaste kosten van alle faciliteiten, dit kost 75 euro per persoon ongeacht het aantal dagen dat je komt. Daarnaast betaal je 26,50 per dag (maximaal 5 dagen en minimaal 2). Wat krijg je daarvoor: Ten eerste betalen wij daarvan 4,50 per persoon per overnachting aan staatsbosbeheer voor het kamperen. Voor de 20 euro die we dan overhouden krijg je zoveel ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee en frisdrank als je wil, maar geen alcohol. Dit omdat de besteding voor alcohol voor iedereen nogal uiteenloopt. Alcohol kan op het festival zelf worden gekocht met munten.

Hoe zit het met eten en drinken?

Op het festival is een bar waar je van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht koffie (altijd belangrijk bij korte nachten) thee en fris kunt krijgen. Hier heb je geen bonnen voor nodig want dit hoort bij de all-in prijs die je hebt betaald. Voor het kopen van alcoholische drankjes heb je wel bonnen nodig.
Ook het eten is goed verzorgd, bij het ontbijt en lunch wordt rekening gehouden met vegetariërs, en zijn onze koks creatief genoeg voor verschillende dieetwensen! Bij het avondeten serveren we een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Ook hier heb je geen munten voor nodig. Consumptiebonnen zijn alleen voor alcohol van toepassing, deze zijn tijdens het festival te koop per 10,- euro.

Zelf eten meenemen?

We houden niet zo van verplichtingen op het PBF, dus mocht je zelf eten en drinken mee willen nemen dan mag dat natuurlijk. Al moeten we wel benadrukken dat we twee topchefs in de keuken hebben die geweldig lekker kunnen koken;)

Wanneer begint het precies?

Vanaf de dinsdag voor het festival beginnen we met opbouwen. Mocht je daarmee willen helpen dan ben je vanaf ongeveer 12 uur welkom op het festivalterrein. Mochten er nog geen bordjes staan dan kan de boswachter die in het kantoor aan het begin van het terrein zit je uitleggen waar je moet zijn. We horen het graag als je ons komt versterken!
Het echte festival begint vanaf woensdagavond. Vanaf ongeveer 17:00 uur kun je je aanmelden. Mocht je mee willen eten die avond dan horen we dat heel graag via het aanmeldformulier. Dit is belangrijk voor ons om te weten, zodat onze koks genoeg en lekker eten voor iedereen kunnen koken.

Wanneer eindigt het festival?

Het festival eindigt zondagmiddag aan het eind van de dag. Gelukkig zijn er altijd nog genoeg mensen die nog een dagje blijven om ons maandag te helpen met afbreken (de napret is soms nog leuker dan de voorpret!) dus mocht je dat ook graag willen dan horen we dat graag!

Zijn er nog meer dingen die ik moet weten?

Mocht je tijdens het festival een vraag hebben waar je echt geen antwoord op weet, en zelfs je buurman weet het niet, dan kun je altijd terecht bij de lieftallige en (bijna) alleswetende dames en heren die het kantoortje bemannen en -vrouwen. Daar kun je ook extra consumptiemunten kopen, extra info krijgen over het programma, je laptop of mobieltje opladen en alle andere praktische zaken regelen.
Mocht je vraag niet beantwoord zijn, en je wilt graag antwoord voordat het festival begint, dan kan je ons altijd benaderen via het contactformulier. We antwoorden zo snel mogelijk.